Hieronder vind je een overzicht van alle openbaar toegankelijke optredens van Lammert de komende tijd

Filosofische tips in gekke tijden – The School of Life

dinsdag 20 april 2021,

13:00

13:45

Online

Hoe uniek onze situatie ook voelt, we zijn natuurlijk niet de eerste mensen die nadenken over hoe je met een crisis omgaat. We hoeven dus ook niet alle goede ideeën nu zelf te bedenken. Er is genoeg te vinden dat in andere tijden is bedacht, maar ons nu kan helpen op een diepgaander niveau naar onze eigen omstandigheden te kijken. En ons daarbij ook nog eens van wat tips voorziet!
Meer informatie

Expeditie Geluk: Veerkracht als levenskunst – FORUM Groningen

woensdag 19 mei 2021,

20:00

22:00

FORUM Groningen

Iedereen wil graag gelukkig worden. Filosofen Lammert Kamphuis, Hans Schnitzler en Menno de Bree nemen je mee in de zoektocht naar geluk en waarom dat wel, of vooral niet altijd lukt.
Meer informatie

Meerdaagse ‘Filosofie voor het leven’ – The School of Life

vrijdag 21 mei 2021,

10:00

maandag 24 mei 2021

16:30

Frederiksplein 54 - Amsterdam

De Summer School Filosofie voor het leven geeft je een grondige introductie in de filosofische levenskunst en laat je ervaren wat je ermee kan. Onder begeleiding van onze docenten maak je kennis met de grootste denkers uit de geschiedenis, leer je over hun ideeën over geluk, gelijkmoedigheid en vrije wil en ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven. Je komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de levenskunst zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen met mijn leven?
Meer informatie

Retraite ‘Vind je droombaan’ – The School of Life

vrijdag 28 mei 2021,

Precieze tijd volgt nog

zondag 30 mei 2021

Precieze tijd volgt nog

De Hoorneboeg - Hilversum

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang op een oogverblindend landgoed wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.
Meer informatie

Filosofie voor het goede leven I – The School of Life

maandag 31 mei 2021,

19:00

maandag 28 juni 2021

21:00

Frederiksplein 54 - Amsterdam

We leren van alles op school, behalve de dingen die er echt toe doen. Dat was in het Oude Griekenland wel anders. Daar had je filosofische scholen waar je leerde leven. In deze collegereeks leer je de beroemdste scholen uit deze tijd kennen. Daarnaast experimenteer je elke week met hun leefwijze, zodat je aan het eind van de reeks hebt ervaren welke school het beste bij jou past.
Meer informatie

Intensive ‘Vind je droombaan’ – The School of Life

vrijdag 11 juni 2021,

10:00

17:00

Frederiksplein 54 - Amsterdam

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. In deze intensive onderzoek je een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.
Meer informatie

Expeditie Geluk: Een voorstelling van drie mannelijke filosofen van boven de 28 – Forum Groningen

woensdag 23 juni 2021,

20:00

22:00

Forum Groningen

Iedereen wil graag gelukkig zijn. Wanneer ben je gelukkig en wat heb je hiervoor nodig? Wat dat betreft is het moderne leven een bron van ‘uitdagingen’: aan de ene kant zijn er hoge verwachtingen en eisen over hoe een gelukkig leven er precies uitziet. Aan de andere kant zijn er altijd twijfels, frustraties en onzekerheden die het lastig maken om geluk te realiseren en te behouden. Filosofen houden zich van oudsher bezig met de vraag naar geluk. Veel ‘oude’ antwoorden hebben echter een update nodig – en dat is precies wat we met deze serie willen bereiken. Van bullshit-overload tot internetgebruik, van seriële monogamie tot veerkracht: de sprekers zullen hun licht laten schijnen over deze en andere prangende uitdagingen, valkuilen en obstakels, zodat jij misschien een klein beetje meer gelukkig wordt of begrijpt waarom het niet lukt
Meer informatie

Filosofische retraite – The School of Life

maandag 12 juli 2021,

Precieze tijd volgt nog

vrijdag 16 juli 2021

Precieze tijd volgt nog

De Hoorneboeg - Hilversum

Vijf dagen breng je door op een oogverblindend landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen uit het verleden, de natuur en docent Lammert Kamphuis begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling. Geen wierook, mantra’s of gebeden, wel heldere ideeën en een ervaring die je nooit meer vergeet.
Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met Lammert