Hieronder vind je een overzicht van alle openbaar toegankelijke optredens van Lammert de komende tijd

Intensive: Vind je droombaan – The School of Life

zaterdag 6 februari 2021,

10:00

17:00

Frederiksplein 54 | Amsterdam

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. In deze intensive onderzoek je een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.
Meer informatie

Expeditie geluk: ‘Ik spreek helemaal niemand meer; over vrienden en kennissen’ – Forum Groningen

woensdag 10 februari 2021,

20:00

22:00

FORUM Groningen

Iedereen wil graag gelukkig worden. Filosofen Lammert Kamphuis, Hans Schnitzler en Menno de Bree nemen je mee in de zoektocht naar geluk en waarom dat wel, of vooral niet altijd lukt.
Meer informatie

Virtuele intimiteit: Vriendschap in digitale tijden – Theater De Veste Delft

maandag 15 februari 2021,

20:30

22:30

Theater De Veste Delft

Volgens Aristoteles is vriendschap een van de grootste plezieren voor een mens. Je hebt lol met of leert van elkaar, sleept elkaar door moeilijke periodes en viert samen successen. De vriend is dat omdat hij of zij nabij is. Maar wat betekent vriendschap anno 2021? In de digitale wereld is fysieke nabijheid niet zo vanzelfsprekend meer. Kan vriendschap bestaan bij gratie van digitale systemen? Verandert de aard van vriendschap en kunnen we daarbij iets leren van (klassieke) filosofen? In dit Filosofisch Café duiken we met filosoof Lammert Kamphuis (o.a. The School of Life) en professor Communicatie en Technologie Marjolijn Antheunis (Tilburg University) in het concept van vriendschap volgens de filosofie en leggen we dat langs de meetlat van de huidige digitale wereld.
Meer informatie

Filosofie in Vogelvlucht (online collegereeks) – The School of Life

maandag 22 februari 2021,

20:00

maandag 10 mei 2021

21:30

Online

Wat is rechtvaardigheid? Hoe kan ik weten of iets waar is of niet? Hoe leef ik een goed leven? Filosofen denken al eeuwen na over de grote vragen van het bestaan. En met hun ideeën leerden ze de wereld niet alleen beter te begrijpen, maar vormden ze haar ook. Een kennismaking met het gedachtegoed van de grote filosofen, zoals Plato, Aristoteles, Kant, Descartes en Marx, zorgt ervoor dat je met meer begrip, scherpere kritiek en nog meer verwondering gaat leven. In deze online collegereeks maak je in tien weken kennis met de belangrijkste denkers uit de geschiedenis en hun meest baanbrekende ideeën, van de presocraten tot hedendaagse filosofen als Žižek en Nussbaum. De werkelijkheid wordt opeens iets heel anders dan je altijd dacht dat het was. Je leert betere vragen te stellen, grondiger te denken en komt erachter op welke ideeën onze wereld is gebouwd. Je ontwikkelt een filosofische manier van analyseren en denken, die voor altijd bij je blijft.
Meer informatie

Crash Course Westerse Filosofie – The School of Life

dinsdag 23 februari 2021,

10:00

dinsdag 25 mei 2021

12:00

Frederiksplein 54 | Amsterdam

Van praktische, alledaagse oefeningen tot hemelbestormende abstracte ideeën, alles komt voorbij in deze tiendelige Crash Course Westerse filosofie. Deze reeks neemt je mee in de geschiedenis van de filosofie, een 2500-jarige zoektocht naar kennis. Ook leert het je om zelf als een ware filosoof te denken.
Meer informatie

Retraite ‘Vind je droombaan’ – The School of Life

vrijdag 12 maart 2021,

17:30

zondag 14 maart 2021

11:00

De Hoorneboeg | Hilversum

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang op een oogverblindend landgoed wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.
Meer informatie

Expeditie Geluk: Veerkracht als levenskunst – FORUM Groningen

woensdag 19 mei 2021,

20:00

22:00

FORUM Groningen

Iedereen wil graag gelukkig worden. Filosofen Lammert Kamphuis, Hans Schnitzler en Menno de Bree nemen je mee in de zoektocht naar geluk en waarom dat wel, of vooral niet altijd lukt.
Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met Lammert