Agenda
Agenda2017-12-19T16:09:17+00:00

Hieronder vind je een overzicht van alle openbaar toegankelijke optredens van Lammert de komende tijd

The School of Life – Succes in 2020!

Vrijdag 10 januari 2020, 9:30 – 12:00 uur | Circl, Gustav Mahlerplein 1 B, Amsterdam

De masterclass is bedoeld voor mensen die de uitdaging aan willen gaan om te luisteren naar de kant van henzelf die het beste met hen voor heeft. Het is voor de mensen die niet willen dat ze na jaren goed en hard presteren met een burn-out thuis komen te zitten; voor mensen die veel willen bereiken, maar dat wel op een duurzame manier willen doen.

The School of Life – Intensive: Vind je droombaan

Zaterdag 11 januari 2020, 10:00 – 17:00 uur | Frederiksplein 54, Amsterdam

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. In deze intensive onderzoek je een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.

The School of Life – Rondleiding Rijksmuseum

Vrijdag 17 januari 2020, 11:00 – 12:30 uur | Rijksmuseum, Amsterdam

The School of Life neemt je mee op reis door de zalen van het Rijksmuseum voor een oefening. Ervaar wat kunst voor jou kan betekenen tijdens deze bijzondere rondleiding. Hebben de kunstwerken een helende werking? Bieden ze troost, inspiratie of zingeving? Meld je aan voor deze rondleiding en reflecteer op de kunst en het leven, met de filosofie als gereedschap en de mooiste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis als leidraad.

Crematorium Tilburg – You Only Die Once

Woensdag 29 januari 2020, 20:00 – 21.30 uur | Crematorium Tilburg

Van één ding in ons leven kunnen we zeker zijn: we gaan er een keer aan. Daar denken we liever niet te veel aan, omdat het de sfeer zo verpest. Maar dat zou wel eens een grote vergissing kunnen zijn! We kunnen volgens veel filosofen de zekerheid van de dood ook gebruiken om ons leven vandaag zo mooi mogelijk te leven. Tijdens deze interactieve lezing wordt u op een ontspannen manier uitgedaagd om stil te staan bij sterfelijkheid. Daarnaast onderzoekt u met de andere deelnemers hoe de houding ten opzichte van de dood per cultuur en tijd verschilt. Aan het eind van de lezing keert u met een verfriste blik op de dood huiswaarts.

The Meevis Co. – Filosofie voor een weergaloos leven

Woensdag 5 februari 2020, 24 oktober 2019, 19:00 – 22:00 uur | De Garenspinnerij, Gouda

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’. Tijdens deze lezing neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten.

The School of Life – Retraite Vind je droombaan

Vanaf vrijdag 7 februari 2020, 18:00 uur | De Hoorneboeg, Hilversum

Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang op een oogverblindend landgoed wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je wilt, wat je kan en wat mogelijk is.

Op Hodenpijl – Tijd voor vriendschap

Woensdag 12 februari 2020, 20:00 – 22:00 uur | Op Hodenpijl, Schipluiden

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek Filosofie voor een weergaloos leven. Op deze middag neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten.

Iederal – Vriend zijn

Woensdag 19 februari, 20:00 – 22:00 uur | Boterbloem 1, Driebergen

Tijdens deze avond onderzoek je met filosoof Lammert Kamphuis welke verschillende soorten vrienden er zijn. Wat je nou écht aan ze hebt. En wat ze aan jou hebben. Ben je zelf de vriend die je zou willen hebben? Formuleer met de andere deelnemers vragen die je altijd al had willen stellen. Of waarvan je niet wist dat je ze had. Aan de hand van deze vragen wordt Lammert geïnterviewd.

The School of Life – Crash Course Filosofie

Vanaf woensdag 11 maart 2020, 9:30 – 11:30 uur | Frederiksplein 54, Amsterdam

Van praktische, alledaagse oefeningen tot hemelbestormende abstracte ideeën, alles komt voorbij in deze tiendelige Crash Course Filosofie. Deze reeks neemt je mee in de geschiedenis van de filosofie, een 2500-jarige zoektocht naar kennis. Ook leert het je om zelf als een ware filosoof te denken.

Neem vrijblijvend contact op met Lammert

Go to Top